Sayfalar

11 Ocak 2014 Cumartesi

KÖŞE BAŞI HAYATIMIZ.



Biliriz ki; 
     Bir dükkan alacaksak önce mevkiine bakarız.Hatta özellikle köşe başı olsun isteriz.Sağdan ve soldan gelen yolların kesiştiği, dört yolun  etrafında olsun,bütün yollardan gelenler, bizim dükkanımızı görsün deriz.Biz kapımıza çıktığımızda dört tarafı da görelim isteriz.Birileri buluşacaksa, köşe başındaki filanca da buluşalım demesini bekleriz.Neden böyle düşünürüz çünkü; köşe başı demek bol bereket,bol kazanç demektir.Bol kazanç refah,mutluluk,huzur demektir.

    Aslında bir düşünsek ve köşe başına dükkanlarımızı değilde hayatlarımızı koysak nasıl olur.Bu köşe başına koyduğumuz  hayatlarımızı maneviyatımızla doldurmak olsa amacımız.

   Hayatımıza baktığımızda sağdan ve soldan gelen nefsimizi görebilsek.Nefsi görerek,bilerek onu tanıyabilsek. Onu tanısak ona nasıl bakacağımızı,nasıl idare edeceğimizi,ondan nasıl korunup,zararlarından nasıl çıkacağımızı bilsek.Adreslerde gösterilen hayatlardan olsak.Filanca kişi hayatında şunları şunları yapmış dedirtsek.Köşe başındaki hayatlarımıza iyi baksak, iyi kollasak,zararlardan sakınsak bol kazanç olacaktır bize.Bu bol kazanç garantili olarak refah,mutluluk ve huzur verecektir bize...

  Köşe başındaki hayatlarınıza ve çevresindeki hayatlara iyi bakabilmek umuduyla..... 

5 yorum:

Mutfakfelsefem dedi ki...

Cok iyi bir yazı daha. . Yüreğine Sağlık arkadaşım. . Selam ve dua ile..

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun canım ...

Gülay Akbal dedi ki...

Hayırlı kandiller.

Unknown dedi ki...

Sagolun size de hayirli kandiller....

öce dedi ki...

Mübarek Mevlit Kandili gecenizi kutlar, dualarınızın kabul olmasını dilerim. Sevgilerimle…