Sayfalar

11 Ekim 2013 Cuma

KIZARTMA TADINDA FIRINDA HAMSİ

FIRINDA HAMSİ

BiR GaRiP YoLcu

SELAMÜN ALEYKÜM DOSTLAR, YARENLER, SEVENLER, ARKADAŞLAR....

Hamsiyi çok seviyoruz.Hele de kızarınca değmeyin keyfimize.Ama kızartma olduğu için sağlık ,diyet falan derken insan iki arada bir derede kalıyor...Neyse bunun da çözümünü buldum kendimce.Kızartacakmış gibi yapıp fırınlıyorum.Nasıl mı yapıyorum?İşte tarifi aşağıda....



MALZEMELER:

1 kg hamsi
1 su bardağı mısır unu
yarım çay bardağı sıvıyağ
dilediğiniz kadar tuz



YAPILIŞI:

*Hamsileri kılçıklarıyla birlikte temizliyoruz.Yıkıyoruz. suyunu süzdürüyoruz.
*Mısır ununu ve tuzu yayvan bir kaba yada tepsiye koyup karıştırıyoruz.
*Suyu süzülen hamsileri içleri birbirine bakacak şekilde birleştiriyoruz.
*Birleştirdiğimiz hamsileri mısır ununa arkalı önlü buluyoruz.
*Mısır ununa buladığımız hamsileri, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkı bir şekilde yan yana  diziyoruz.
*Sıvıyağı tepsiye gezdiriyoruz
*Fırını 200 dereceye ayarlayıp 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok: