Sayfalar

7 Ekim 2013 Pazartesi

HERSHEY'S MÜKEMMEL PASTA

HERSHEY'S MÜKEMMEL PASTA






Geçen akşam bloglarda gezerken sevgili Lezzetli Sanatlar blogunda bu pastayı görünce hemen yapmaya karar verdim.İyi ki de yapmışım .İnanılmaz leezzetli bir pasta oldu.içi yumuşacık ve yumurta kokusu yok,inanılmaz güzel  bir pasta.Adı gibi mükemmel bir pasta.Tabi görselliği orjinali gibi olmasada tadı çok güzeldi.Pastanın orjinalini görmek isterseniz lezzetlisanatlar.blogspot.com a mutlaka uğrayın derim.Tabi Lezzetli sanatlarda daha güzel pastalarda  var.Yapmak isterseniz Lezzetli sanatlar blogunun misafiri olun.Lezzetli sanatlar blogunun sahibesi de hakkını helal etsin.Kopyala yapıştır yapıp kendime göre değiştirdiğim bazı yerlerini.


MALZEMELER
Kek İçin:
·                     2 su bardağı şeker (3 yemek kaşığı azalttım)
·                     1+3/4 su bardağı un
·                     3/4 su bardağı kakao
·                     1 paket kabartma tozu
·                     1 fiske tuz
·                     2 adet yumurta
·                     1 su bardağı süt
·                     1/2 su bardağı sıvıyağ
·                      2 paket vanilya
·                     1 su bardağı kaynar su

Krema İçin:
·                     125 gr. tereyağ veya margarin
·                     1 su bardağı kakao(Evde kakao kalmadığı marketten aldığım bitter çikolatayı kullandım)
·                     1,5 veya 2 su bardağı pudra şekeri
·                     1/2 su bardağı süt (azaltabilirsiniz)
·                     1 paket vanilya



YAPILIŞI
1.                 Fırını 175 C'de ısıtın. Çapı 23 cm.lik iki adet kalıbı yağlayın ve unlayın.   
2.                 Kek için şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu derin bir kaba alın.
3.                 Üzerine yumurta, süt, sıvıyağ, vanilyayı ekleyin ve mikser ile orta hızda 2 dk. çırpın.
4.                 Kaynar halde olan suyu karışımın üzerine dökün.
5.                 Kek hamurunu kalıplarına eşit olacak şekilde paylaştırın. 30-35 dk. fırında pişirin. Kürdan ile test yapın, fırından alın. Kalıpta 10 dk. beklettikten sonra kalıplardan çıkartıp soğuması için tel ızgara üzerine alın.
6.                 Krema için bitter çikolatayı benmari eritip içine yağı eritin. Pudra şekeri ve sütün yarısını ekleyip çırpın. Vanilyayı ekleyin. Gerekirse pudra şekeri miktarını arttırın. Süt miktarını kıvamına göre ekleyin. (Kıvamı göz kararı ve isteğinize göre yapabilirsiniz.)

7.                 İyice çırpın. Keklerin birinin üzerine bir kaç kaşık sürün. İkinci keki üzerine yerleştirin.  Üzerine ve kenarlarına kremanın kalanını sürün. Üzerine spatula ile şekil verip isteğinize göre süsleyin.

4 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Yapanın ellerine sağlık ,yiyenlerede afiyet olsun...

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Ellerinize sağlık.. sÜPER

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.Allah'a emanet olun.

Mutfakfelsefem dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor.. ilk firsat da deniyecegim.. Allah razi olsun..