Sayfalar

15 Mart 2013 Cuma

RAHMAN SURESİ


”O halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz.”

   Her gün gidip döndüğüm yollarda ağaçlar çiçek açtı.Yol üstündeki parklarda rengarenk,irili ufaklı  çiçekler kendilerini boy boy  gösterdi.Bizleri unuttunuz mu sizlere güzellikler, mutluluklar, sevinç getirdik der gibi.
   O ağaçlardaki çiçeklerin her gün 3-5 fazlalaşarak çoğaldığını görmek inanılmaz muhteşem bir duygu.Çiçeklerle birlikte benimde içimde kıpır kıpır güzel duyguların dalgalanmaması mümkün mü?.
  Düşünüyorum da Yaradan o çiçekleri yaratırken kendi güzellikleriyle yaratmış.Onları süslemiş,püslemiş,rengarenk renklerle boyamış,harika tasarımlarla şekiller vermiş, o da yetmezmiş gibi mis  kokular vermiş ve üstüne üstlük o çiçeklerden kullarına  ve diğer yarattıklarına rızıklar  vermiş.
   Bunların çeşidini, türünü,miktarını,sayısını,bilmek anlatmak biz aciz kulların asla yapamayacağı bir şey.Düşünebilir misiniz ki bilim adamları bu  yüzyılda bile yeni yeni türleri çıkarıp adlandırıyorlar.O kadar çeşitli,o kadar muazzam,o kadar mükemmel ve çok ki.Bu muhteşem güzellikleri gördükçe Yaradan’a hamdetmekten başka ne gelir elimizden.
  Rabbim de öyle affedici, öyle  büyük  ki kendine inanan inanmayan her kuluna bu güzellikleri,muhteşemlikleri veriyor.
 Rahman ve Rahim olan Allah'ım!bizlere bu güzellikleri görebilen gözler, seni içinde hissedebilen kalpler ver.


Hiç yorum yok: