Sayfalar

23 Şubat 2013 Cumartesi

TİRAMİSU


TİRAMİSUUU





Çok zor olduğunu düşünüp hiç yapmaya kalkışmadığım bir tarif.(Hemde çok sevdiğim halde)

Ama çok kolaymış.Mutlaka deneyin.

MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN:
3 yumurta
6 kaşık şeker
4 kaşık un
2 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KERMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
4 kaşık un
4 kaşık şeker
200gr labne peyniri

PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
 
ÜSTÜ İÇİN :
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

-Pandispanyası için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Unu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek bu karışıma döküyoruz.Hepsini iyice karıştırıyoruz.Yağladığımız orta boy borcama   döküyoruz.130 derecelik fırına  yavaş yavaş pişmesi için koyuyoruz.(En az 40 dakika fırının kapağını açmayın.Ben açtım kabaran kek olduğu gibi söndüJ)

- Keki pişerken kremasını hazırlıyoruz.Sütün içine şekeri,unu koyup muhallebi haline gelene kadar pişiriyoruz.Pişirdikten sonra biraz soğutup labne peynirini koyuyoruz.

-Pandispanyası piştikten sonra soğutup, arasını kesiyoruz.Kestiğimiz kekin tabanını süt,neskafe ve şeker karışımının yarısıyla  ıslatıyoruz.Üstüne kremayı sürüyoruz.Üst katı koyup onuda ıslatıyoruz.En üste de   kalan yarım kremayı sürüyoruz.Üstüne de kakaoyu eleyerek kaplıyoruz.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok: