Sayfalar

17 Şubat 2013 Pazar

KATIKLI EKMEK

KATIKLI MI YESEK KATIKSIZ MI YESEK?




    Bizim kahvaltı soframıza ayda bir de olsa misafir olan katıklı ekmek tarifi  vereceğim.Tadı inanılmaz lezzetli....Hatay yöresine ait bir kahvaltılık...Yapımı da kolay.

    Her zaman yaptığımız mayalı hamura bir çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)  koyuyoruz.Üstüne de bol peyniri ezip iki yemek kaşığı biber salçası,yarım çay bardağı zeytinyağı,bol kekik,zevkinize göre karabiber,kimyon koyuyoruz.Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle   yuvarlak açıp üstüne peynirli sostan sürüp fırınlıyoruz.200 derece de  yaklaşık 25-30  dakika pişiriyoruz.
  Çok kısa bir tarif oldu ama.Sorularınız olursa zevkle cevaplarım.


2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bizim biberli ekmeğe benziyor..Siz peynirde eklemişsiniz..ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim.İnşaallah birgün birlikte yemek nasip olur.